tirsdag 9. november 2010

Trender

Augmented Reality (AR: "direkte eller indirekte visning av et fysisk miljø hvor elementer vises ved hjelp av datagenererte bilder."

Det var ingen oppgaver til dette punktet, men jeg har valgt å lage en punktvis oppsummering av Ten trends technologies for 2009 av Michael Stephens:
*The Cloud – Nettsky-verktøy (Cloud Computing: spare tid og penger, se mulighetene, verdifull informasjonskilde, gi brukere tilgang og oppfordre til dialog ved å gjøre deler av samlingen tilgjengelig.

*Personifisering av tjenestene: sikre at publiseringsløsninger og fagdatabaser kan håndtere denne typen funksjonalitet, også fagdatabaser man har lisensiert tilgang til.

*Stammetilhørighet: møte brukerne der de er med relevante og sosiale tjenester.

*Åpenhet og bruk av åpne systemer: bruke fri programvare, både internt og i publiseringsløsninger, sektoren må åpne opp for delingstanken. Spre ideer gjennom “beste praksis wikier”, egenutviklet programvare må tilbys åpent til andre institusjoner, gjennomgå og evaluere alle tjenester med jevne mellomrom.

*Framveksten av den digitale livsstilen: store endringer i bibliotekenes samlinger og hvordan disse brukes, men fremdeles en sentral oppgave å gjøre informasjon tilgjengelig for brukerne. Digital livsstil med begrensninger en utfordring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Da blir jeg glad:)